LOGO AZIMUT
Home O nama Godišnji plan Najave Vreme Članstvo Galerija Linkovi Kontakt Arhiva

Tali, Vojinovac, Kapetanovo jezero... 03-05.08.2018.

Polazak je u četvrtak 02.08. sa parkinga novobeogradske opštine u 21.00h, putujemo ibarskom magistralom preko Zlatibora... Dolazak u jutarnjim časovima u podnožje planine, izvoz stvari i pešačenje od oko tri sata do katuna Ropušnica gde ćemo biti smešteni. Nakon odmora planiran je uspon na jedan od vrhova Talija, Rudu glavu (2020mnv). Sam vrh nije opasan, ali je uspon prilično strm, sa mogućom klizavom travom i treba voditi računa, naročito pri silasku.

Drugi dan je planirana celodnevna pešačka akcija do Kapetanovog jezera, preko Djavoljih ploča. Prolazi se kroz izuzetno lepe predele Moračkih planina koji se redje obilaze. Na putu su nam Vojinovac i Zagradac. Povratak na Ropušnicu u kasnim popodnevnim satima.

Treći dan je rezervisan za uspon na Lukanje čelo ili neka kraća šetnja. Plan ćemo prilagoditi vremenskim uslovima i našem raspoloženju, tako da su moguća i neka odstupanja od planiranog (u slučaju umora prvog dana npr, ne moramo peti Rudu glavu, već nešto drugo...).

Ko ne želi da planinari dovoljno će mu biti da pravi kraće šetnje i gleda u impozantan greben Talija, neće mu biti dosadno.

Hrana iz ranca, može se možda kupiti sir na katunu.

Spavanje u šatoru, ili u nekom od katuna.

Cena prevoza 3700-4000 din. Izvoz stvari oko 200-300 din po osobi.

Spavanje u šatoru je besplatno, a u katunu cena će biti naknadno objavljena. Nije neophodno da imate šator za ovu akciju, ali jeste vreća i podmetač (vreća ili čaršav je poželjna i ako spavate u nekom od katuna.)

Akcija će se realizovati bez obzira na broj prijavljenih, u slučaju manjeg broja od potrebnog za najam vozila, koristićemo redovnu linijui.

Vodič Vlada Radivojević 063 7357 463